Barefoot schoenen

Natuurlijk lopen gaat over beleving!

Zuiver Geluk heeft een jarenlange expertise op het gebied van Barefoot lopen. Het past binnen het concept van body, mind, soul en lifestyle.

Wil jij ervaren wat Barefoot lopen met je doet, kom langs er is altijd iemand aanwezig die je deskundig advies kan geven.

Ben je op zoek naar een specifiek type of bepaalde maat? Bel even van te voren of deze op voorraad is!
De merken die wij het meest verkopen zijn Vibram (fivevingers en furoshiki) en Leguano.

We kunnen schoenen vrijwel altijd bestellen en hebben ze dan binnen enkele dagen in huis.

Waarom Barefoot?

Waarom lopen zoveel mensen graag blootsvoets?
Omdat de beleving van het op blote voeten lopen zo intens is. Je voelt je daadwerkelijk van top tot teen meer in contact met je lichaam. En de bewegingsruimte die de voeten ervaren is bevrijdend.

Door weer en wind overal op blote voeten lopen is niet voor iedereen weggelegd. Daarom zijn er Barefoot-schoenen: blootsvoets lopen met schoenen aan. Het klinkt tegenstrijdig. Toch zijn de overeenkomsten groter dan je zou denken.

Barefoot schoenen.
Barefoot-schoenen zijn zo ontwikkeld dat de schoen de voet volgt. Door het uiterst flexibele materiaal, voel en ervaar je precies waarop je loopt. De zool beschermt je en geeft het gevoel terug in je voeten. Omdat er geen ondersteuning in zit worden de spieren, banden, pezen en botjes weer in beweging gezet. Dat resulteert in sterke voeten en benen.

Door het continue trainen van je voeten verbeterd de doorbloeding aanzienlijk. Je krijgt dus minder snel vermoeide voeten en kramp blijft langer weg. In de zomer kunnen ze hun warmte sneller kwijt en in de winter blijven ze langer warm.

De lichtheid, zachtheid en flexibiliteit van de schoen zorgen voor een soepele gang. Niet meer landen op de hak, maar op de middenvoet. Daar zit onze natuurlijke demping en niet in de hak.

Ook sta je rechtop. Omdat er geen verhoging in de hak zit, staan de enkels, knieën, heupen en schouders in een verticale lijn in zijn as. Niet alleen je voeten hebben voordeel door het lopen op Barefoot-schoenen; je hele lichaam profiteert mee.

Welk model en kleur je ook kiest om mee te lopen, iedere stap op Barefoot-schoenen is een beleving. Je hebt direct contact met de aarde en dat voel je!