Koshi’s en Zaphirs

Koshi
Een koshi is een authentiek instrument, handgemaakt aan de voet van de Pyreneeën. Koshi chimes zijn geïnspireerd op de 4 elementen vuur, aarde, lucht en water. Binnen de bamboe klankkast bevinden zich acht staafjes die afgestemd op het element. Pak de Koshi aan de bovenkant vast en draai zachtjes rond of draai het rond aan het snoer. Je kunt de Koshi ook bij een raam of deur hangen waar af en toe een briesje door waait. De 4 koshi’s kunnen samen in combinatie met elkaar klinken.

Ignis, element Vuur, sterrenbeelden Ram, Leeuw, Boogschutter
Terra, element Aarde, sterrenbeelden Stier, Maagd, Steenbok
Aria, element Lucht, sterrenbeelden Tweelingen, Weegschaal, Waterman
Aqua, element Water, sterrenbeelden Kreeft, Schorpioen, Vissen

Zaphir
De Zaphir windgong of wind chime is een prachtig klinkende windgong. Ze worden al tientallen jaren met de hand gemaakt in de Franse Pyreneeën. De Zaphir, eerder bekend als de Shanti windgong, staat bekend om het kristalheldere geluid en het vakmanschap waarmee ze worden gemaakt. Het instrument heeft acht metalen draadjes van verschillende lengtes die met zilver aan een metalen ring worden gelast. Bij het assembleren worden de draadjes nauwkeurig gestemd om het samenspel tussen tonen en boventonen haar unieke karakter te geven.

Er zijn vijf verschillende klankcombinaties, gekoppeld aan de seizoenen en elementen volgens Feng shui. CRYSTALIDE G A B D A G B D – lente SUNRAY G# B C# E G# E A C# – zomer TWILIGHT E G B C E G B C – herfst SUFI F A D F A G A D – overgangs seizoen BLUE MOON D F A B C E A#C – winter Ieder van deze klanken is in verschillende kleuren te bestellen.